Η κρητική κουζίνα είναι ένα από τα θεμέλια της μαγειρικής. Η αντοχή του έγκειται στην ποιότητα και τη φρεσκάδα των συστατικών του, τη χρήση άγριων βοτάνων και χόρτων και την καθαρότητα της γεύσης. Και να μην ξεχνάμε, την άφθονη χρήση του ελαιολάδου, τον υγρό χρυσό της Κρήτης.
Η Κρήτη έχει μια από τις παλαιότερες και πιο νόστιμες γαστρονομικές παραδόσεις στον κόσμο. Σίγουρα, είναι παρόμοιο με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά υπάρχει κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο για τον κρητικό τρόπο μαγειρέματος. Είναι υγιεινό, είναι φρέσκο, απλό, αλλά εξαιρετικά γευστικό και φυσικά, απολύτως νόστιμο.
Μια κρητική γιορτή χαρακτηρίζεται από έξυπνους γαστρονομικούς συνδυασμούς που βασίζονται σε αιώνες συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.
Παρακολουθήστε καθώς αποκαλύπτουμε μία από αυτές τις συνταγές, τη διάσημη συνταγή του Νεράτι (πίτα Μυζήθρα). Μάθετε μαζί μας και απολαύστε την απλότητα και τη νοστιμιά αυτής της κρητικής λιχουδιάς.